Bitcoin bereikt $ 51.000 omdat de bullcase op korte termijn sterker wordt door een verzwakking van de dollar

Bitcoin stijgt boven $ 51.000 terwijl de dollar stagneert, wat tekenen vertoont van een korte termijn top.

De Amerikaanse dollarindex (DXY) vertoont tekenen van een kortetermijntop, aangezien de prijs van Bitcoin ( BTC ) signalen laat zien van een kortetermijnrally.

Er is een verhaal dat de prijs van Bitcoin Bank vaak samenvalt met een daling van de waarde van de dollar.

Aangezien waardevolle winkels, zoals goud en Bitcoin, worden geprijsd ten opzichte van de dollar, zou een neerwaartse trend in de DXY theoretisch waarschijnlijk een positieve invloed hebben op de prijs van BTC.

Bitcoin neemt opnieuw $ 50.000 terug

Toen de dollar begon te consolideren, brak Bitcoin op 3 maart boven de $ 50.000, waardoor het op schema ligt om het weerstandsniveau van $ 51.600 opnieuw te testen.

Boven de $ 51.600 is er weinig weerstand tot $ 56.000. Daarom is het doorbreken van dit niveau van cruciaal belang om op korte termijn een opwaarts momentum te verzekeren.

Bitcoin Jack , een semi-pseudonieme handelaar, die in maart 2020 de bodem van $ 3.600 voorspelde, zei:

„Aangezien het zeer waarschijnlijk is dat binnen de komende 2 weken een stimuleringspakket van $ 1,9T wordt goedgekeurd, denk ik dat de dollar hier naar boven komt. Het zou verkeerd kunnen zijn, maar de structuur lijkt ook erg op de vorige consolidatie.“

Als Bitcoin blijft stijgen terwijl de dollar stagneert, kan BTC tegelijkertijd profiteren van twee macro-factoren.

Ten eerste komt de daling van de dollar natuurlijk ten goede aan Bitcoin. Ten tweede zou de aanstaande US-stimulus van $ 1,9 biljoen dollar als katalysator kunnen dienen voor een bredere BTC-rally en tegelijkertijd de waarde van de dollar kunnen verwateren.

Bitcoin is de afgelopen week waarschijnlijk ingezakt als gevolg van het wankele macroklimaat, toen de dollar begon te stijgen en de obligatierente steeg tot een jaarlijks hoogtepunt .

Als de macro-economische omstandigheden de belangrijkste katalysator waren voor de neergang van Bitcoin, nu de obligatierendementen versoepelen, zou dit het momentum van BTC in de komende weken kunnen stimuleren.

Was $ 42,9K de lokale bodem?

Volgens John Cho, de directeur van wereldwijde expansie bij Ground X, was $ 42.900 hoogstwaarschijnlijk de lokale bodem voor Bitcoin in de nabije toekomst.

Cho voorspelde eerder een korte Bitcoin-neergang en verwachtte een daling van ongeveer $ 40.000 tot $ 41.000. BTC daalde niet zo laag, maar daalde tot minder dan $ 43.000, bijna een daling van 30% ten opzichte van zijn lokale hoogtepunt. Cho zei :

„Vanaf nu lijkt 42,9k de (lokale) bodem te zijn geweest. Hoe dan ook, blij dat de stieren weer de touwtjes in handen hebben.“

Bitcoin prijsstructuur. Bron: John Cho.

Hoewel $ 44.000 een belangrijk ondersteuningsniveau was, suggereert het snelle herstel van Bitcoin naar $ 51.000 dat de daling zelf een afwijking was.

In technische analyse verwijst de term deviatie naar wanneer een activum kort daalt of boven een sleutelniveau stijgt en vervolgens terugkeert naar het gemiddelde.

Na het sterke herstel van Bitcoin is het van cruciaal belang voor de dominante cryptocurrency om het weerstandsgebied van $ 56.000 opnieuw te testen. Daarboven ligt het pad naar een nieuw record aller tijden open, waardoor $ 60.000 het volgende waarschijnlijke doelwit wordt.