Deze 10 landen zijn toonaangevend in de adoptie van Bitcoin

Veröffentlicht von

Volgens Chainalysis ‚Global Crypto Adoption Index zijn de landen met de hoogste cryptocurrency-gebruikscijfers geen ontwikkelde economieën.

Als de acceptatie van cryptocurrency vooruitgang boekt bij het doorbreken van reguliere economieën, zijn het niet noodzakelijk de economische grootmachten van de wereld die voorop lopen

Volgens een nieuw rapport van blockchain-onderzoeksbureau Chainalysis , van de 10 landen waar het gebruik van cryptocurrency het hoogst is, zijn er slechts twee zelfs ontwikkelde economieën: China en de Verenigde Staten.

Het onderzoeksbureau ontwikkelde een nieuwe methodologie, de Global Crypto Adoption Index, om cryptocurrency-activiteit onder gewone burgers over de hele wereld te meten. „De bedoeling is om de landen te benadrukken waar de meeste inwoners het grootste deel van hun financiële activiteiten naar cryptocurrency hebben verplaatst“ , schreef Bitcoin Profit in een blogpost .

„Hoewel handel en speculatie belangrijk zijn voor de cryptocurrency-economie, wilden we dat onze index de nadruk zou leggen op de acceptatie van de basis door dagelijkse gebruikers“, zei hij.

De Global Crypto Adoption Index van het bedrijf houdt rekening met de bevolking van elk land en de omvang van de economie bij het beoordelen van vier statistieken: ontvangen cryptocurrency op de keten, overgedragen winkelwaarde in de keten, aantal cryptostortingen in de keten en handelsvolume op de beurs.

Van de 154 landen die het bedrijf analyseerde, ontdekte het dat Oekraïne, Rusland en Venezuela de wereld leiden op het gebied van crypto-acceptatie. De top 10 wordt afgerond met China, Kenia, de Verenigde Staten, Zuid-Afrika, Nigeria, Colombia en Vietnam.

Venezuela en Colombia leiden de acceptatie van cryptovaluta in Latijns-Amerika

In Latijns-Amerika zijn het bijvoorbeeld Venezuela en Colombia die momenteel voorop lopen in termen van Bitcoin-handelsvolume, volgens gegevens van Useful Tulips, evenals crypto-acceptatie zoals gedefinieerd door Chainalysis.

Vooral Venezuela trok de aandacht van Chainalysis, aangezien de huidige geopolitieke omstandigheden het een bijna perfecte ‚case study‘ voor het ecosysteem maken: ‚Venezuela is een uitstekend voorbeeld van wat de acceptatie van cryptocurrency in ontwikkelingslanden stimuleert en hoe burgers het gebruiken om economische instabiliteit te verminderen, ”Schreef het bedrijf.

Download de Decrypt-app.

Download onze app voor het beste nieuws en functies binnen handbereik. Probeer als eerste de Decrypt Token en nog veel meer.

„Onze gegevens laten zien dat Venezolanen meer cryptocurrency gebruiken wanneer de inheemse fiatvaluta van het land waarde verliest aan inflatie“, luidt het rapport, „wat suggereert dat Venezolanen zich tot cryptocurrency wenden om besparingen te behouden die ze anders misschien zouden verliezen.“

Colombia staat ondertussen op de negende plaats in de wereld wat betreft crypto-acceptatie, ondanks strikte voorschriften die de industrie in het land beheersen en fungeren als een knelpunt voor een bredere acceptatie.

Wetgevers in Colombia werken er echter actief aan om het land ‚Bitcoin-vriendelijker‘ te maken , in een poging de regelgeving te versoepelen die handel en andere activiteiten beperkt. Het stijgende aantal Bitcoin-geldautomaten en fintechs in Colombia kan ook een signaal zijn voor buitenlandse investeerders, ontwikkelaars en ondernemers dat de regio klaar is voor een crypto-boom.